Innovaatiosetelistä tukea myös pk-yrityksille uusien tuotteiden tai raaka-aineiden kehittämiseen

07.12.2016

Improve Paper Oy on liittynyt palveluntarjoajaksi Tekesin Innovaatioseteli-tukijärjestelmään. Se tarjoaa palvelua varsinkin sellaisille pk-yrityksille, jotka toimivat tai haluavat toimia paperiteollisuuden alihankkijoina tai asiakkaina, tai haluavat hyödyntää metsäteollisuudesta saatavia raaka-aineita. Haluaisitko esim. selvittää yrityksesi laitteen, menetelmän, raaka-aineen tai muun tuotteen soveltuvuuden vaikkapa paperitehtaalle? Tai haluaisit hyödyntää sellu- tai kartonkitehtaan tuotetta tai tuotannon sivuvirtaa mutta et tiedä miten asian tutkisit? Tai valmistat vaikkapa pakkauksia tai painotuotteita, joihin tarvitsisit jonkin erityisen muutoksen? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin Innovaatiosetelin avulla saat apua edullisesti.

Innovaatiosetelin taustalla on Valtioneuvoston halu tukea ja auttaa nimenomaan pk-yrityksiä nostamaan uusia ideoita ja tuotteita esille ja luoda näin uutta kasvua ja liiketoimintaa, myös kansainvälisesti. Tekes on saanut tehtäväkseen toteuttaa tämä käytännössä, ja työkaluksi tähän Tekes on lokakuussa 2016 julkistanut Innovaatiosetelin, joka on arvoltaan 5000 € asti + alv.

Tekesin sivulta: ”Innovaatioseteli on tarkoitettu … pk-yrityksille, jotka haluavat …. kehittää tuotteitaan, palvelujaan tai prosessejaan, tai hankkii palveluna uutta innovaatiotoiminnassa tarvittavaa tietoa ja osaamista.” Lisäehtona on, että Tekes ei ole 2 vuoteen muuten rahoittanut edun saajaa, ja että sen liikevaihto on alle 250 milj. €/v.

Tekesin määritelmä setelin käytölle on siis varsin laaja ja antaa mahdollisuuksia moneen. Hakuprosessista on tehty harvinaisen yksinkertainen. Onkin odotettavissa, että Innovaatiosetelistä tulee hyvin suosittu.

Improve Paper tarjoaa Innovaatiosetelin tuella asiakkaiden käyttöön laajaa kokemustaan metsäteollisuudesta. Palvelunkuvauksemme Tekesin Palveluntarjoajarekisteristä:  ”Tekninen konsultointi metsäteollisuuteen liittyen, erityisesti paperin- ja kartonginvalmistus raaka-aineineen, niiden jalostus ja lopputuotteet, sekä alan T&K ja uudet suuntaukset. Palvelua tarjotaan myös metsäteollisuuden alihankkijoille ja toimittajille, myös PK-yritykset.”

Palveluamme on saatavilla asiakaskohtaisesti räätälöitynä niin kestonsa kuin laajuutensa puolesta. Innovaatiosetelin yhteyteen soveltuu erityisesti ennalta suunniteltu Tisma-palvelutuotteemme (Tuotteen tai Idean Soveltuvuus Metsäteollisuudessa), joka on n. 3 viikon mittainen esiselvitys uuden tuotteen, materiaalin tai idean soveltuvuuden arviointiin metsäteollisuuden käyttöön tai sen tuotteiden käyttäjänä. Innovaatiosetelin hyödyntämisen jälkeen Tisma-palvelun hinta asiakkaalle on vain 3700 euroa (alv 0). Tisman tuloksena asiakas saa ehdotuksen ratkaisu(i)sta kysymykseensä, arvion toiminnallisuudesta, eduista ja riskeistä ja jatkosuunnitelman.

Ota yhteyttä niin keskustellaan tarkemmin, tai pyydä sitoumuksetta em. Tisma-palvelutuotteen esite ja palvelukuvaus pdf-muodossa: ismo.makinen(at)improvepaperboard.fi , tai puhelimitse 040-520 7044.